Dualar ve ZikirlerMultimedya

Me’surat – İmam Hasan el-Benna (Pdf + Mp3)

Şehid Hasan El-Benna’nın küçük risalelerinden birisi Peygamberimizin (s.a.v) Dilinden Düşürmediği Dua ve Zikirler

İmam Hasan el-Benna’nın hazırlamış olduğu Rasulullah (s.a.v)’in günlük yapmış olduğu dualar ve zikirler “Mesurat” risalesi elimizden düşürmememiz gereken bir kitapçık. Risalenin arapça versiyonunu ve sesli halini (mp3) sizlerle paylaşıyoruz. Risaleyi türkçe olarak Nida yayıncılıktan temin edebilirsiniz.

Kitapçığı PDF olarak İNDİR
(Sağ tıkla farklı kaydet)Me’surat
Yüksek kalite Mp3
58 Dakika – 53 MB
İNDİR
(Sağ tıkla farklı kaydet)
 

Esad Eseoğlu’nun dunyabizim.com’da yazmış olduğu kitapçıkla alakalı bir yazı:

Dua oku, Allah’ı zikret; garip gelmesin!
Geçtiğimiz günlerde Nida Yayıncılık’ın basmış olduğu “Me’sûrât” elime geçti. Peygamberimizin (s.a.v) Dilinden Düşürmediği Dua ve Zikirler’in yer aldığı bu cep kitapçığı Hasan el-Bennâ tarafından hazırlanmış. Bennâ, kitabın girişinde “Müslümanın her hâl ve durumunda zikir, dua, şükür, tesbih, hamd ile insanlar içinde Rabbi’ni en iyi bilen Hz. Peygamber (s.a.v)’in mükemmel ifadelerinden dualar ve zikirler seçip okuması sana garip gelmesin.” diyor. Bunun hemen sonrasında akıllara Ra’d Suresi’nin 28. ayeti geliyor: “Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.”

Hasan el- Bennâ’nın kitapta görebildiğimiz kadarıyla önemsediği hususlardan biri ihmâlkarlığı yok etmek. Bunun için kitabın (kitap dediğimize bakmayın, küçük bir el kitabı – kitapçık, kısa sürede rahatlıkla okunur) hepsini okumaya fırsatı olmayanların en azından bir kısmını okumalarını söylüyor. Müslüman gencin, Müslüman bireyin, Müslüman olan herkesin dilinin Allah’ın zikriyle ıslanmasını istiyor güzel şehit.

Bu küçük el kitabında iki vazifeden bahsediliyor. Büyük Vazife kısmı eûzubesmele ile başlıyor ve Fatihâ sûresi ile devam ediyor. Bu kısımda Kur’an’dan çeşitli ayetlerle Müslüman gençlere bir çeşit rehberlik sağlanıyor aslında. Bennâ, gençlere bir yol açıyor. Her birinin anlamlarıyla ezberlenmesi, mânâlarının da kavranılması vesilesiyle hayata yön veren ayetler olması çok önemli bir husus. Müslümanın çokça düşünmesi gereken ve fakat ihmâl ettiği noktalar hatırlatılıyor.

Bennâ’nın 10 tavsiyesi!
Dualar ve ayetler devam ediyor, sonlara doğru Hasan el- Bennâ’nın çok önemli 10 tavsiyesi/ vasiyeti yer alıyor. Bu tavsiyeler Müslüman genç nezdinde tüm ümmetin içselleştirmesi gereken öneriler aslında:
-Şartlar ne olursa olsun, ezanı duyduğunda namaza kalk.
-Kur’an oku, mütalaa et, onu dinle. Allah’ı zikret. Vaktinden küçük bir parçasını dâhi faydasız geçirme.
-Ne olursa olsun hiçbir konuda tartışmaya girme. Şüphesiz tartışma hayır getirmez.
-Fasih Arapça ile konuşmaya çalış. Şüphesiz bu İslâm’ın şiarındandır. (Burada Mısırlılara seslendiği için Arapça’dan bahsediliyor. Elbette Kur’an dili Arapça’yı öğrenmek her Müslümana vazifedir. Bu bakış açısı dışında bu vasiyeti ‘öğrendiğin ve konuştuğun dili iyi öğren, tebliği yapacağın aracındır o, en iyi şekilde hitap edebilmelisin’ şeklinde anlamak da mümkün.)
-Fazla gülme. Allah’a bağlı olan kalp sakin ve vakarlıdır.
-Çok şaka yapma. Mücahit ümmet sadece ciddiyeti bilir.
-Konuştuğunda ihtiyaçtan fazla sesini yükseltme. Şüphesiz bu bir ürkütme ve eziyetten öteye gitmez.
-Şahısların gıybetini yapmaktan, cemaat ve çalışan grupları kötülemekten sakın. Onlar hakkında sürekli hüsn- ü zan göster ve hayır olanı konuş.
-Karşılaştığın kardeşlerine senden istenmese de tanış. Şüphesiz ki davamızın esası tanışma ve sevgidir.
-Görevlerimiz vakitlerimizden daha fazladır. Başkalarına vakitlerini iyi kullanmada yardımcı ol. Senin bir işin varsa onu vaktinde yap.

Hasan el Bennâ oturduğu yerden iş yapmayıp bir şeyler için uğraşanları kötüleyenleri, namaz vakti girdiğinde son dakikaya kadar kılını kıpırdatmayanı ve ‘bana ne yararı var ki tanışayım onunla’ diyip de Müslüman kardeşiyle tanışmaktan uzak durmaya çalışan Müslümanı uyarıyor. Müslüman gence sesleniyor. Lafı dolandırmadan, çok net bir şekilde, Allah’ın ayeti ve Peygamber’in hadisinde geçen emirler doğrultusunda hatırlatıyor.
“Kardeşimiz, vaktin yoksa kısaltarak oku”

Son olarak Küçük Vazife kısmıyla kitap sonlanıyor. Fatiha, Ayete’l- Kürsî, Bakara Sûresi’nden ayetler, İhlâs- Felak- Nas Sûreleri yer alıyor ve Bennâ şöyle söylüyor burada: “Kardeşimiz, vaktinin dar ya da yorgun olduğunu görürse ya da kardeşlerinde böyle bir durum varsa, o zaman me’suratı kısaltarak okusun.” Kısaltmadan kasıt, yukarıda yazdığımız surelerin ve ayetlerin okunması, yani Küçük Vazife.Hasan el Bennâ’nın Müslüman gençlere tavsiyeleri önemli. “Modern zaman” denilen çağda koşturuyoruz. Çoğu zamanımızı koşturmaya harcıyoruz . Kendimize zaman ayırmaktan bırakalım Kur’an’ın idrakini, onu okumayı dâhi unutuyoruz kimimiz. Kendimizce önemli addettiğimiz meseleler, kardeşimize ‘namaz kılmayı’ hatırlatmaktan men edebiliyor bizleri. Gündemde fazlaca boğulmaktan, birbirimizle tartışmaktan asıl olanı unutabiliyoruz. Bunun olmaması için uyarıyor bizi Hasan el Bennâ.

Bu güzel şehit basit cümlelerle, herkesin anlayabileceği bir şekilde söylediklerinde aslında kısaca şöyle diyor: “Ey Müslüman genç! İslâm’ı yaşamayı asla ihmâl etme.”

Benze Yazılar

Bir Yorum

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu