Kitap

  • Bi’Dünya Ramazan – Hakan Emin Öztürk

    Heybemizde beş kıtadan yirmi iki ülkenin Müslümanlarından ve Ramazanlarından haberler var. Bi’ Dünya Haber platformunun ilk kitabı Bi’ Dünya Ramazan’ı inceleyeceğiz bu yazımızda. Kitap farklı coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin Ramazan izlenimlerini, samimi üslupla kaleme aldıkları mektupların derlenmesiyle hazırlanmış. Kitabı okurken…

    Devamını Oku »
  • Er Riaye – Haris el-Muhasibi

    Fedale b. Ubeyd’in (ra) naklettiğine göre, Rasulullah (sav) şöyle buyurmuştur: “…Mücahid, Yüce Allah’a itaat yolunda nefsinin isteklerine karşı mücadele eden kimsedir.” (İbn Hanbel, VI, 22; Tirmizi, Fedailü’l-cihad, 2) Nefsimizin isteklerine karşı mücadele edebilmek için de sürekli bir muhasebe içerisinde olabilmeliyiz.…

    Devamını Oku »
  • Bir Kalbi Kırılmaktan Koruyabilsem – Kemal Sayar

    Psikiyatri profesörü Kemal Sayar,  “Bir Kalbi Kırılmaktan Koruyabilsem” adlı son kitabında “Dünyada görmeyi istediğimiz değişimin ta kendisi olmak isteyen halis ve sahici insanlar, toplaşın. Size diyeceklerim var.” diyerek sesleniyor bizlere. Gündem karmaşasından, her yerde karşılaştığımız bilgi bombardımanından ve bilgi kirliliğinden…

    Devamını Oku »
  • Çin Kampından Nasıl Kurtuldum? – Gulbahar Haitiwaji

    Çin’in “Yeniden Eğitim Kampları” adı altında Uygurlara uyguladığı baskı ve işkencenin ayrıntılarını ortaya çıkaran gerçek bir yaşam öyküsü… Doğu Türkistan’ın eşi görülmemiş baskı altına alınmasından hemen önce 2006’da Fransa’ya ailesi ile kaçar Gulbahar. Emekliliği ile ilgili bir takım belgeleri imzalaması…

    Devamını Oku »
  • Bir Köprüden Geçtik (Suriyeli Direnişçiler Anlatıyor) – Wendy Pearlman

    Wendy Pearlman Ortadoğu siyasetinde uzmanlaşmış bir profesör. 20 yılı aşkın süredir eğitim görmüş ve bu konu ile ilgili bir çok makalesi var. Bu kitabında ise 2012 ve 2016 yıllarında Suriye’li çeşitli meslek gruplarına dahil, zulme uğramış onlarca kişinin yaşadıklarının kapsamlı…

    Devamını Oku »
  • Pervari’den Paris’e – Prof. Dr. Adnan Demircan

    Bu ayki kitabımız Beyan Yayınları’ndan. “Pervari’den Paris’e” isimli eserin üst başlığı; “İhsan Süreyya Sırma Kitabı”. Hocanın talebelerinden Prof. Dr. Adnan Demircan’ın can alıcı sorularıyla meydana gelen eser, aslında Türkiye’nin yazılmayan yakın tarihi olmuş. Eser, sadece İhsan Süreyya Sırma’nın hayat hikâyesine…

    Devamını Oku »
  • Hatırlı Satırlar – İbnul Cevzi

    İbnul Cevzi rahimehullah, 1114-1201 yılları arasında yaşamış olan zühdüyle ve ilminin derinliği ile tanınan alimlerimizden biri. Nureddin Yıldız hoca, “İşi Vaktinden Çok Olanlar” eserinde İbnul Cevzi’den şöyle bahsediyor: “Sürüye uymadı. Yazdığı yüzlerce kitap arasında, herkes yazdığı için bir de ben…

    Devamını Oku »
  • Esenlik Yurdunun Çağrısı – Celaleddin Vatandaş

    “Geçmişin bir anındayız. Mahiyeti ancak daha sonraları anlaşılabilecek önemli bir anda ve tüm bilinen uygarlık merkezlerinin çok uzağındayız. Nüfusun son derece az olduğu çöllerle kaplı bir bölgenin ortasındaki dağlardan birisinde bulunan küçük bir mağaradayız… “ Bu satırlarla başlayan eser Risalet…

    Devamını Oku »
  • Ruhun Dönüşü İmanın Uyanışı – Dr. Mecdi el-Hilali

    Ruh sağlığı insanın hayatla, kendisiyle, ailesiyle ve tüm çevresiyle ilişkisini etkileyen, önemli bir faktördür. İnsan ruhen sağlıklı ise, bedeni ya da fiziksel olarak karşılaştığı birçok engele rağmen mücadele etmeye devam edebilir, motive olabilir. Fakat ruh sağlığı yerinde olmayan, psikolojik olarak…

    Devamını Oku »
  • Hakikatin İzinde – Hamza Tzortzis

    Ateizm, din, bilim konuları son yıllarda her yaştan, her görüşten insan arasında en çok konuşulan ve tartışılan konular arasında yer alıyor. Neredeyse her şeyin sadece bilimle delillendirilmeye çalışıldığı, göremiyorsam, sadece belli duyularımla tecrübe edemiyorsam, şu anki aklıma yatmıyorsa o zaman…

    Devamını Oku »
Başa dön tuşu